Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2016

Βράβευση Αποστολη Παππα στην Γρανιτσα

ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΠΑΠΠΑ ΣΤΗ ΓΡΑΝΙΤΣΑ

Με ομόφωνη απόφαση των Διοικητικών τους Συμβουλίων η Αδελφότητα Γρανιτσιωτών και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γρανίτσας βράβευσαν στην γιορτή του τσίπουρου που έγινε το Σάββατο , τον μουσικό Αποστόλη Παππά ως γνήσιο εκπρόσωπο της παραδοσιακής μας  μουσικής.
Λίγα λόγια για τον Ευρυτάνα μουσικό
Ο Αποστόλης Παππάς γεννήθηκε στο Μπαλτενήσι το 1949, όπου και μεγάλωσε μαζί με τα έξι αδέρφια του.
Το πρώτο του βιολί το έφτιαξε μόνος του και ήταν από μια μπούγλα που μετέφεραν το φωτιστικό πετρέλαιο. Για χορδές χρησιμοποίησε σύρματα και με τις  τρίχες του αλόγου κατασκεύασε το πρώτο του δοξάρι.  Βλέποντάς τον ο πατέρας του να προσπαθεί όλη τη μέρα να παίξει τραγούδια με την μπούγλα, πήγε στα Τοπόλιανα και του αγόρασε ένα μεταχειρισμένο βιολί.
Έκτοτε η πρόοδος του Αποστόλη ήταν ραγδαία με την βοήθεια και του πολύ καλού βιολιτζή από το Μπαλτενήσι του Βαγγέλη του Λιάπη. Σε όλες τις γιορτές, στα πανηγύρια, στα ξεφλουδήσια, στους γάμους που γίνονταν στην Ποταμιά, στο Μπαλτενήσι, στο Λιθοχώρι και στη Γρανίτσα, ο Αποστόλης με την συνοδεία των αδερφών του Γιάννη και Παναγιώτη ήταν παρόντες. Παρεμπιπτόντως ο αδερφός του Γιάννης έπαιζε καταπληκτικό ντέφι και ο άλλος αδελφός ο Παναγιώτης έπαιζε κιθάρα και τραγουδούσε υπέροχα.
Η φήμη του καλού βιολιτζή και τραγουδιστή, σύντομα ξεπέρασε την Ευρυτανία και ο Αποστόλης πλέον ήταν περιζήτητος σε πολλά μέρη της Ελλάδας και κυρίως εκεί που κατοικούσαν  Ευρυτάνες. Αυτό που διέκρινε τον Αποστόλη εκτός από το άριστο παίξιμό του βιολιού και την αυθεντική φωνή του, ήταν η σεμνότητα. Επαιζε για την παρέα και ποτέ τα χρήματα  δεν τα έβαλε πάνω από τις ανθρώπινες σχέσεις..
Είναι άξιον λόγου η μαρτυρία του αείμνηστου και πολυγυρισμένου Βασίλη Γαλάνη μετά από ένα αντάμωμα των Παπαζεκαίων στο Μακρυκάμπι. Ευχαριστώ το θεό για αυτό που έζησα. Πρώτη φορά είδα βιολιτζή να παιζει, να τραγουδάει και συγχρόνως να κλαίει από το συναίσθημα που βάζει στα τραγούδια του.
Την απονομή του επαίνου έκανε ο Περιφερειακός Διευθυντής της Εθνικής Τράπεζας Θεσσαλίας – Στερεάς κ. Χαρίλαος Γρανίτσας.
Ο Αποστόλης Παππάς  στην σύντομη ομιλία του ευχαρίστησε τον κόσμο, τραγούδησε το γνωστό   σε όλους Φίλοι μου καλώς Ορίσατε και έπαιξε με το βιολί του παραδοσιακά τραγούδια.
Στην πολύ επιτυχημένη εκδήλωση που διοργάνωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος  Γρανίτσας για ενδέκατη συνεχή χρονιά,  η νεολαία έδωσε το δικός της παρόν και το δικό της χρώμα. Δώδεκα ώρες τραγούδι, χορός καλή διάθεση  και όλη η πλατεία μια παρέα.
Μας τίμησαν με την παρουσία τους.
Ο βουλευτής κ. Κ. Κοντογιώργος, ο Αντιπεριφερειάρχης Άρης Τασιός, ο Αντιδήμαρχος κ. Θ. Κατσιάδας, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Λ. Τσιτσάνης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Γ. Παπαδημητρίου, Σ. Τσιαμάκης, Θ. Σταμούλης, Γ. Παπαθανάσης, Π. Φλώτσιος, . Ήταν επίσης ο πρώην Δήμαρχος του Δήμου Αγράφων κ. Δ. Τάτσης, ο πρώην Βουλευτής Θ. Κώτσιας, ο πρώην Αντιδήμαρχος κ. Κ. Νιάφας, o πρόεδρος του Συλλόγου Γέφυρας Μανώλη κ. Γρηγόρης Φέρρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου