Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2016

Ολοκληρώθηκε η οδός πρόσβασης στον ΧΥΤΑ Στρατου-Αυτοψια και σε έργα στο ορεινό Θερμο

Ολοκληρώθηκε η οδός πρόσβασης στον ΧΥΤΑ Στράτου-Αυτοψία και σε έργα στο ορεινό Θέρμο

Ένα σημαντικό έργο για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και ειδικότερα για την Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας, ολοκληρώθηκε και παραδίδεται προς χρήση.
Πρόκειται για το έργο βελτίωσης της πρόσβασης στον ΧΥΤΑ Στράτου της 2ης Γ.ΕΝ., με προϋπολογισμό 10.850.000 ευρώ, με χρηματοδότηση από το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δυτικής Ελλάδας (ΕΣΠΑ) 2007-2013 και φορέας υλοποίησης είναι η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.
Αφορά μια οδό 6,7 χιλιομέτρων, η οποία παρέχει εξαιρετικής ποιότητας σύνδεση με το δίκτυο της περιοχής και η οποία θα εξυπηρετεί την απρόσκοπτη κίνηση των απορριμματοφόρων προς τον ΧΥΤΑ, έχοντας ως αφετηρία την περιοχή μεταξύ Καστρακίου και Στράτου πλησίον του οικισμού Καστρακίου.
Το ολοκληρωμένο, πλέον, έργο, επισκέφτηκαν η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας Χριστίνα Σταρακά, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Ν. Υφαντής, η Διευθύντρια Τεχνικών Υπηρεσιών Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας Ε. Καραθανάση, ο προϊστάμενος των Συγκοινωνιακών Έργων της Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας Ν. Παππάς και στελέχη των υπηρεσιών της Περιφέρειας.
Το κλιμάκιο βρέθηκε και στα έργα που γίνονται στον ορεινό όγκο του δήμου Θέρμου και συγκεκριμένα στο δρόμο Θέρμο-Αμπέλια-Κοκκινόβρυση-Διακλάδωση προς Άγιο Θεόδωρο, εντεταγμένο από το 2012 στο πρόγραμμα «Πίνδος» με προϋπολογισμό 1,2 εκατομμύρια ευρώ.
Το πρόγραμμα έχει πλέον ολοκληρωθεί και τα τελευταία τμήματα που βελτιώθηκαν είναι τα 2,3 χιλιόμετρα από το συνολικό μήκος των 12 χιλιομέτρων της παρέμβασης. Εκτός από την ολοκλήρωση της ασφαλτόστρωσης, βελτιώθηκε και η βατότητα στο μη ασφαλτοστρωμένο τμήμα με εκβραχισμούς και διαπλάτυνση, προκειμένου να εξαλειφθεί λίαν επικίνδυνο και γκρεμώδες σημείο της οδού.
«Η προσπάθειά μας στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής συνεχίζεται με έργα μείζονος σημασία προς αυτή την κατεύθυνση» υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας, ενώ από την πλευρά της η Αντιπεριφερειάρχης Χρ. Σταρακά σημείωσε: «Ένα απαραίτητο και πολύ καίριο έργο το οποίο θα εξασφαλίζει την ομαλή πρόσβαση σε έναν πολύ σημαντικό ΧΥΤΑ ολοκληρώθηκε ενώ μια ακόμη παρέμβαση στο ορεινό μας οδικό δίκτυο είναι πραγματικότητα».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου