Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2016

Συνεδρίασε τι Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας Δημου Αγραφων


Συνεδρίασε εχθές το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας Δήμου Αγράφων

Με θέμα τον «Σχεδιασμό και τις δράσεις Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση πλημμυρικών φαινομένων και χιονοπτώσεων – παγετού 2016-2017», συνεδρίασε  εχθές  Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο (Σ.Τ.Ο.) Πολιτικής Προστασίας Δήμου Αγράφων στο Κερασοχώρι.
Κατόπιν προσκλήσεώς τους από τον Δήμαρχο Αγράφων κ. Θεόδωρο Μπαμπαλή, τα μέλη του Σ.Τ.Ο. προσήλθαν στο Γραφείο Δημάρχου όπου  πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση. Πιο συγκεκριμένα, στη συνάντηση παρέστησαν: ο κ. Αθανάσιος Μπίκας ως εκπρόσωπος Περιφερειακής Ενότητας Ευρυτανίας, ο Διοικητής Αστυνομικού Τμήματος Κερασοχωρίου κ. Παναγιώτης Κουβελέτσος, ο Υποδιοικητής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ευρυτανίας κ. Στέργιος Φυσέκης,  η κα Αλεξάνδρα Ντρίβα ως Εκπρόσωπος του Δασαρχείου Καρπενησίου, ο Αντιδήμαρχος Αγράφων σε θέματα Πολιτικής Προστασίας κ. Απόστολος Μάκκας και ο Προϊστάμενος της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου κ. Κωνσταντίνος Λάππας.
Ο Δήμαρχος Αγράφων αναφέρθηκε στις Δράσεις για την αντιμετώπιση των χιονοπτώσεων και του παγετού στο οδικό δίκτυο, τόσο στο στάδιο της προ-χειμερινής περιόδου, της περιόδου προετοιμασίας όσο και κατά τη διάρκεια της χειμερινής περιόδου, όπως αυτές περιγράφονται στο Μνημόνιο ενεργειών αντιμετώπισης κινδύνων από την εκδήλωση φαινομένων πλημμυρών, χιονοπτώσεων και παγετού στο Δήμο Αγράφων για την περίοδο 2016 – 2017. Αντίστοιχα έκανε αναφορά στις δράσεις και τα μέτρα για την αντιμετώπιση των πλημμυρικών φαινομένων, ενώ αποσαφηνίστηκαν οι αρμοδιότητες του Δήμου, της ΕΛ.ΑΣ, του Πυροσβεστικού Σώματος και της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας. Μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Αγράφων ενημέρωσε σχετικά με την κατάσταση του Δήμου (αιρετοί – προσωπικό – μηχανήματα έργου  -εξοπλισμός). Ο Δήμαρχος τόνισε τα συνεχή του αιτήματα για στελέχωση τόσο του Πυροσβεστικού Κλιμακίου όσο και για αύξηση του προσωπικού του Αστυνομικού Τμήματος Κερασοχωρίου. Επιπλέον, αναφέρθηκε στη Μελέτη σημειακών παρεμβάσεων την οποία κατέθεσε ο Δήμος Αγράφων στην Περιφέρεια για βελτίωση της αγροτικής οδοποιίας.
Τέλος, στο πλαίσιο του Μνημονίου Ενεργειών αντιμετώπισης κινδύνων από την εκδήλωση φαινομένων πλημμυρών, χιονοπτώσεων και παγετού στο Δήμο  Αγράφων παρατίθεται παράρτημα σχετικά με τις ενέργειες των Πολιτών για αυτοπροστασία τους από τα έντονα καιρικά φαινόμενα, ενέργειες τις οποίες οι Πολίτες μπορούν να δουν αναλυτικά στην ιστοσελίδα του Δήμου Αγράφων σε σχετικό μπάνερ ή απευθείας στο σύνδεσμο http://www.agrafa.gr/el/articles/20-civil-protection/74-severe-weather

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου