Πέμπτη 27 Απριλίου 2017

Μια γέφυρα 60 μέτρων στερεί τη σύνδεση της Καρδιτσας με το Αγρινιο

Μία γέφυρα 60 μέτρων στερεί τη σύνδεση της Καρδίτσας με το Αγρίνιο!!!

Μία γέφυρα 60 μέτρων στερεί τη σύνδεση της Καρδίτσας με το Αγρίνιο!!!
Πηγη thessaliatv.gr
 Μια παλιά ( και σχετικά ξεχασμένη ιστορία) είναι η απευθείας σύνδεση του Αγρινίου με την Καρδίτσα. Ο δρόμος αυτός ξεκίνησε να κατασκευάζεται τη περίοδο του Μεσοπολέμου, ενώ αποτέλεσε όραμα του Νικόλαου Πλαστηρα και παλιότερα του χαρίλαου Τρικούπη (παραμεγδόβεια χαραξη). Τελικά όμως δεν ολοκληρώθηκε ποτέ.
 Η είσοδος της Ελλάδας στην Ευρωπαική ένωση έφερε νέες ευκαιρίες για την οδοποιία. Βγήκαν τόσα και τόσα κονδύλια, τα οποία αντί να αξιοποιήσουμε, μπαλώναμε τρύπες με αυτά δεξιά και αριστερά. Την ίδια τύχη μάλλον έχει και ο δρόμος Αγρίνιο-Καρδίτσα, ο οποίος θα συνέδεε απευθείας Δυτική Ελλάδα και Θεσσαλία.
 Τελικά το έργο έχει σκαλώσει από το 2009, στη μελέτη της γέφυρας στο Μέγδοβα, ύψους 400.000 ευρώ που θα συνδέει τη Νεράϊδα Αγράφων Καρδίτσας με τη Μαυρομάτα Ετρυτανίας. Τα δύο μελετητικά γραφεία τελικά που είχαν αναλάβει τη μελέτη θα πρέπει να την έχουν παραδώσει, ωστόσο θεωρήθηκε έργο δευτερευούσης σημασίας, αν και έχει έντονα αναπτυξιακό- τουριστικό χαρακτήρα, αφού θα συνδέει οδικά όλες τις τεχνητές λίμνες του Αχελώου, με πρώτη και καλύτερη αυτή της Λίμνης Πλαστήρα. Πέραν τούτου είναι άξονας διαπεριφερειακός και μπορεί να διασφαλίσει προσθετη χρηματοδότηση από τα διευρωπαϊκά δίκτυα, αφού θα συνδέει παράλληλα την Ιόνια με τον Ε-65 και τη Θεσσαλία με το λιμάνι-πύλη του Αστακού.
 
 Σύμφωνα  με δηλώσεις του τέως δήμαρχου Ιτάμου Βασίλη  Τσαντίλα « Το 2004 επί υπουργίας Χρ. Πάχτα εξασφαλίστηκε πίστωση 150.000 € για την γέφυρα Μαυρομμάτας – Νεράϊδας και τα χρήματα στη συνέχεια χάθηκαν !!! «
 Μια από τα ίδια και για αυτόν το δρόμο. Πολλοί θα αναρωτηθούν «εδώ δεν έγινε καλά - καλά ο Ε-65 και η Ιόνια ακόμα, την Αγρινίου-Καρδίτσης ονειρευόμαστε; Κι όμως είναι κρίμα δύο νομοί πολύ κοντά χιλιομετρικά μεταξύ τους και μάλιστα «όμοροι» ( η Αιτωλοακαρνανία και η Καρδίτσα συνορεύουν (!) μεταξύ τους στον ορεινό Βάλτο ). Παρόλα αυτά όμως είναι απομονωμένοι!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου